DÜNYAMDAKİ SESLER

Okulumuzda 'Dünyamızdaki Sesler' etwinning projesi uygulanmaktadır. Projemiz Orff-Schulwerk Elementer müzik hareket eğitim yaklaşımı felsefesinden yola çıkılarak yakın çevreden uzağa doğru süreçte bedenden çıkan seslerden çevredeki sesleri ayırt etmeye yönelik, dinleme becerisini geliştirme, çocuklarda müzik ritim farkındalığı kazandırma, sosyal ortamlarda dinleme ve aktarma ile ilgili bir süreçtir. Çocuklar ritim, müzik, söz, hareket ve oyunu birlikte kullandıklarında eğlenir, seslere ilişkin farklılıkları ayırt eder hale gelirler. Orff-Schulwerk çalışmalarının içeriğinde bedenin hareketlerle hazırlanması, dile yönelik konuşmanın ritmik olarak kullanılması ritmik yapının yaratıcı süreçlerle ortaya çıkan sunum anına kadar her aşamasında vazgeçilmez en önemli şey oyundur. Müzikal becerilerimizi geliştirerek işitsel dokunsal ritmik kinetik birçok alanla multidisipliner bir süreç izliyoruz. Seslerin ayırt edilmesine ve kullanılmasına ilişkin projemiz müzik ve hareket farkındalık artırıcı bir çalışma olmaktadır. Ses her yerde ses her zaman vardır.